Суджок акупунктура


Су-джок е сравнително нов метод - разработен е от около преди четвърт век от южнокорейския професор Пак Чже Ву, президент на Международната асоциация по Су-джок акупунктура. Въпреки това той се основава на обширните традиции на древно тибетските медицински познания. С негова помощ ще можете да повишите устойчивостта срещу стрес на организма си, да стартирате процесите на самовъзстановяване в него.

В превод Су-джок означава “ръка-ходило”. Защо корейският лекар е избрал такова странно име на метода си? Оказва се, че тези части на тялото представляват обширни рефлексни зони. Концентрираните тук нервни окончания са свързани с нервните влакна, с всички органи в човешкото тяло. Върху ръцете и стъпалото може да се намерят точките, съответстващи на всяка част от човешкото тяло, на всички негови органи.

Принципът на обратната връзка В случай на патология в определен орган се нарушават енергийните потоци, протича своеобразно “заключване”. Върху рефлекторно свързаните с тях “точки за съответствие”, разположени на ръцете и краката, това “заключване” също се проявява: те стават болезнени, особено при натиск. Именно тази болка помага за намирането на точката, която съответства на определен орган в тялото на пациента. Въздействайки на тези точки, ние в съответствие с принципа на обратната връзка, стартираме процеса на възстановяване в засегнатия орган.